Voetbalverzamelaars-beurs II

De tweede Voetbalbeurs bij Telstar werd gehouden op 6 juni 2015. Ruim 20 standhouders waren aanwezig.

VELSEN-ZUID De afgetrapte voetbalschoenen van Jan Wouters uit het seizoen '89/'90. Het singeltje van Johan Cruijff, een puzzle van keeper Jan van Beveren en de trouwkaart van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis. Het was zaterdag allemaal te vinden (en te koop) tijdens de verzamelaarsbeurs bij Telstar.

Liefhebbers van nostalgische voetbalplaatjes, programmaboekjes, shirts en sjaals van clubs van over heel de wereld, vaantjes, speldjes, dvd's en voetbalpoppetjes. Je kon 't zo gek niet bedenken of het was er. In levende lijve was ook nog oud-voetballer van Alkmaar'54 Henk van der Sluis van de partij. Met shirt, schoenen en bal uit de begintijd van het betaalde voetbal in Nederland.
Bron: RTV NH nieuws – www.rtvnh.nl/nieuws

David Endt interviewt Henk van der Sluis

David Endt, sportmarketeer en sport-speaker, interviewde tijdens de beurs de eregast oud-profvoetballer Henk van der Sluis.
De 87-jarige voetballer van het eerste uur trapte als midvoor af in de eerste Nederlandse profvoelbal-wedstrijd tussen Alkmaar '54 en Venlo op 14 augustus 1954 op het Gemeentelijk Sportpark in Alkmaar.
Er waren ruim 12.000 uitzinnige toeschouwers aanwezig die 2 gulden voor hun toegangskaartje betaalde. Wie op de tweede rang zat betaalde 1 gulden.
Alkmaar won met 3-0 en verdiende daarmee 40 gulden. Henk van der Sluis maakte het tweede doelpunt.
Een fragment is te zien en te beluisteren op Youtube.


|| Copyright © 2014 - 2023 Voetbalverzamelaarsbeurs ||